BloggerBloggerRecommend and Send to your Friends

Resipi terkini dan yang dikemaskini

/

Biskut Kentang / German Cookies


Biskut Kentang / German Cookies
Resipi :  Chef Florence

Bahan-bahan
250gm mentega
100gm gula icing
250gm tepung kentang
100gm tepung gandum
1 biji putih telur - K1 tambah supaya biskut tidak terlalu peroi

Hiasan :  Sugar colours

Cara-cara :
1.  Ayak tepung kentang dan tepung gandum.  Ketepikan.
2.  Pukul mentega dan gula icing hingga berkrim, masukkan putih telur dan putar hingga sebati.
3.  Masukkan tepung dan gaul dengan spatula hingga rata.  Rehatkan selama 15 minit.
4.  Ambil doh sebesar ibu jari (10gm) bulatkan dan golek bahagian tepinya dengan sugar colour (gula berwarna) atau hiasan lain yang di sukai.  Gunakan spatula untuk membuat bentuk diamond di atasnya.
5.  Bakar di dalam oven yang telah di panaskan dahulu pada suhu 160C selama 15-20 minit.
Biskut Kentang / German Cookies

MENU : ,

Print Friendly and PDF


Klik untuk tempahan



Design N Coding by
Brand by citarasawan
For business query, submit your request here


Resipicitarasawan adalah sebuah blog resipi berbahasa Melayu. Entri-entri yang dipaparkan di laman ini adalah dibawah lesen
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Malaysia License.

Pageview

On top