Puding Polkadot Fruit Jelly


Puding Polkadot Fruit Jelly

Bahan-bahan
25gm serbuk agar-agar
350gm gula pasir
1000ml susu segar
600ml air
300ml UHT whipping cream
1 bungkus Fruit Jelly
1/2 sudu besar jus oren sunquick / oren emulco

Loyang 9 x 6 x 3 (basahkan dahulu)

Cara-cara :
1.  Satukan air, serbuk agar-agar dan susu segar.  Masak hingga mendidih.  Tutup api dan masukkan whiping cream.  Kacau hingga rata.
2.  Ambil 800ml agar-agar, masukkan 1/2 sudu besar jus oren sunquick, kacau rata.  Ketepikan.
3.  Atur fruit jelly ke dasar loyang, ambil 400ml agar-agar oren dan tuang 1/2 dari paras fruit jelly, biarkan membeku kemudian tuang lebihan agar-agar oren hingga penuh.  Biarkan membeku.
4.  Atur fruit jelly ke atas lapisan agar-agar oren, cucuk dengan lidi supaya lekat.  Tuang agar-agar susu hingga penuh.  Biarkan membeku.
5.  Akhir sekali, tuang 400ml, baki agar-agar oren ke atas lapisan agar-agar susu dan biarkan beku.  Simpan di dalam peti sejuk sebelum di hidangkan.
Puding Polkadot Fruit Jelly ceria dan fruity tutty..

previous article
Newer Post
next article
Older Post

Penulis resipi blog citarasawan, seorang blogger dan suri rumah sepenuh masa yang gemar mencuba sesuatu yang baru dan sangat mengakumi karya seni masakan [Kakwan] (http://2.bp.blogspot.com/-hmDS9fqYd1k/VTqJsqr_YZI/AAAAAAAAjmo/wREmd8gMjz4/s1600/Layer-1%2Bcopy.png)

Name

Email *

Message *