Biskut Horlicks


Biskut Horlicks

Bahan A
100gm mentega
50gm minyak sapi
60gm gula kaster

Bahan B
120gm tepung gandum
50gm tepung jagung
30gm horlicks
50gm cornflakes kisar halus

Hiasan :  serbuk horlicks secukupnya.

Cara-cara :
1.  Pukul bahan A hingga sebati, masukkan bahan B dan uli hingga menjadi doh yang lembut.  Rehatkan selama 15 minit.
2.  Canai dan terap dengan acuan yang di sukai.
3.  Bakar pada suhu 150C selama 25-30 minit.
4.  Biarkan biskut suam, gaul dengan serbuk horliks.

*** jika adunan agak lembut, tambah sedikit tepung sehingga boleh di terap.
Biskut Horlicks
previous article
Newer Post
next article
Older Post

Penulis resipi blog citarasawan, seorang blogger dan suri rumah sepenuh masa yang gemar mencuba sesuatu yang baru dan sangat mengakumi karya seni masakan [Kakwan] (http://2.bp.blogspot.com/-hmDS9fqYd1k/VTqJsqr_YZI/AAAAAAAAjmo/wREmd8gMjz4/s1600/Layer-1%2Bcopy.png)

Name

Email *

Message *