728x90 AdSpace

^.^
Saturday, October 29, 2011

Biskut Horlicks


Biskut Horlicks

Bahan A
100gm mentega
50gm minyak sapi
60gm gula kaster

Bahan B
120gm tepung gandum
50gm tepung jagung
30gm horlicks
50gm cornflakes kisar halus

Hiasan :  serbuk horlicks secukupnya.

Cara-cara :
1.  Pukul bahan A hingga sebati, masukkan bahan B dan uli hingga menjadi doh yang lembut.  Rehatkan selama 15 minit.
2.  Canai dan terap dengan acuan yang di sukai.
3.  Bakar pada suhu 150C selama 25-30 minit.
4.  Biarkan biskut suam, gaul dengan serbuk horliks.

*** jika adunan agak lembut, tambah sedikit tepung sehingga boleh di terap.
Biskut Horlicks
Biskut Horlicks
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Top