BloggerBloggerRecommend and Send to your Friends

Resipi terkini dan yang dikemaskini

/

Biskut Horlicks


Biskut Horlicks

Bahan A
100gm mentega
50gm minyak sapi
60gm gula kaster

Bahan B
120gm tepung gandum
50gm tepung jagung
30gm horlicks
50gm cornflakes kisar halus

Hiasan :  serbuk horlicks secukupnya.

Cara-cara :
1.  Pukul bahan A hingga sebati, masukkan bahan B dan uli hingga menjadi doh yang lembut.  Rehatkan selama 15 minit.
2.  Canai dan terap dengan acuan yang di sukai.
3.  Bakar pada suhu 150C selama 25-30 minit.
4.  Biarkan biskut suam, gaul dengan serbuk horliks.

*** jika adunan agak lembut, tambah sedikit tepung sehingga boleh di terap.
Biskut Horlicks

MENU : ,

Print Friendly and PDF


Klik untuk tempahan



Design N Coding by
Brand by citarasawan
For business query, submit your request here


Resipicitarasawan adalah sebuah blog resipi berbahasa Melayu. Entri-entri yang dipaparkan di laman ini adalah dibawah lesen
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Malaysia License.

Pageview

On top