BloggerBloggerRecommend and Send to your Friends


Resipi terkini dan yang dikemaskini

/

Biskut Badam Emping Kelapa / Almond Toasted Coconut


Biskut Badam Emping Kelapa
Resipi :  Chef Zubaidah

Bahan-bahan
160gm mentega
20gm minyak sapi
60gm gula kaster

Bahan B
240gm tepung rose
20gm tepung kentang
50gm serbuk badam
50gm parutan kelapa kering di kisar halus

Hiasan :  Kuning telur dan emping kelapa

Cara-cara :
1.  Krimkan bahan A, masukkan bahan B dan uli hingga menjadi doh.
2.  Canai dan terap dengan acuan disukai, sapu dengan kuning telur dan tabur emping kelapa diatasnya.
3.  Susun di dalam dulang pembakar dan bakar pada suhu 150C selama 25-30 minit.


MENU : ,

Print Friendly and PDF


Klik untuk tempahan



Design N Coding by
Brand by citarasawan
For business query, submit your request here


Resipicitarasawan adalah sebuah blog resipi berbahasa Melayu. Entri-entri yang dipaparkan di laman ini adalah dibawah lesen
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Malaysia License.

Pageview

On top