BloggerBloggerRecommend and Send to your Friends

Resipi terkini dan yang dikemaskini

/

Biskut Coklat Urai / Chocolate Rice Cookies


Biskut Coklat Urai / Chocolate Rice Cookies

Bahan A
125gm mentega
50gm gula ising
1 biji kuning telur
1 sudu teh coklat emulco

Bahan B
120gm tepung gandum
25gm tepung kentang
25gm tepung jagung
10gm susu tepung
50gm badam kisar (sangai dahulu)
50gm coklat urai

Hiasan :  Coklat cips secukupnya

Cara-cara :
1.  Pukul mentega dan gula hingga berkrim, masukkan kuning telur dan coklat emulco, putar hingga sebati.
2.  Masukkan ke dalam bahan B dan uli hingga sebati.  Masukkan adunan ke dalam piping bag dengan nozzle bentuk bintang dan picit ke atas dulang pembakar yang di leser dengan marjerin/shortening.
3.  Bakar pada suhu 160C selama 20 - 25 minit.

** Lebih mudah jika menggunakan nozzle yang lebih besar dan boleh ditekan dengan jari.  Selepas beberapa ketika doh akan menjadi keras dan sukar di picit menggunakan piping bag.



MENU :

Print Friendly and PDF


Klik untuk tempahan



Design N Coding by
Brand by citarasawan
For business query, submit your request here


Resipicitarasawan adalah sebuah blog resipi berbahasa Melayu. Entri-entri yang dipaparkan di laman ini adalah dibawah lesen
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Malaysia License.

Pageview

On top