Loading

Biskut Coklat Urai / Chocolate Rice Cookies


Biskut Coklat Urai / Chocolate Rice Cookies

Bahan A
125gm mentega
50gm gula ising
1 biji kuning telur
1 sudu teh coklat emulco

Bahan B
120gm tepung gandum
25gm tepung kentang
25gm tepung jagung
10gm susu tepung
50gm badam kisar (sangai dahulu)
50gm coklat urai

Hiasan :  Coklat cips secukupnya

Cara-cara :
1.  Pukul mentega dan gula hingga berkrim, masukkan kuning telur dan coklat emulco, putar hingga sebati.
2.  Masukkan ke dalam bahan B dan uli hingga sebati.  Masukkan adunan ke dalam piping bag dengan nozzle bentuk bintang dan picit ke atas dulang pembakar yang di leser dengan marjerin/shortening.
3.  Bakar pada suhu 160C selama 20 - 25 minit.

** Lebih mudah jika menggunakan nozzle yang lebih besar dan boleh ditekan dengan jari.  Selepas beberapa ketika doh akan menjadi keras dan sukar di picit menggunakan piping bag.



previous article
Newer Post
next article
Older Post

Post a Comment

Penulis resipi blog citarasawan, seorang blogger dan suri rumah sepenuh masa yang gemar mencuba sesuatu yang baru dan sangat mengakumi karya seni masakan [Kakwan] (https://lh5.googleusercontent.com/y5wZkKns9HuijfimakFqWBbcS3pbJsKyokOA3H_LMjZLAvmC_0vELq1MDUnKpiwp0-njGg=w1896-h852)

Name

Email *

Message *