Follow Me

Kerepek Ubi Kayu


Kerepek Ubi Kayu

1/2 kilo ubi kayu
1 sudu besar serbuk perasa BBQ (boleh dibeli dipasaraya)
1 sudu kecil garam halus
Minyak untuk menggoreng

Cara-cara : 
1.  Kupas ubi kayu, cuci hingga bersih.  Toskan hingga kering.
2.  Panaskan minyak, kemudian hiris nipis ubi kayu menggunakan alat pemotong terus dimasukkan kedalam minyak.  Masukkan sedikit garam ke dalam minyak dan goreng hingga garing.  Angkat dan toskan.
3.  Gaul terus dengan serbuk perasa BBQ.

** selain dari perasa BBQ, perasa serbuk lada hitam juga sedap digunakan.
previous article
Newer Post
next article
Older Post



Post a Comment

Penulis resipi blog citarasawan, seorang blogger dan suri rumah sepenuh masa yang gemar mencuba sesuatu yang baru dan sangat mengakumi karya seni masakan [Kakwan] (http://2.bp.blogspot.com/-hmDS9fqYd1k/VTqJsqr_YZI/AAAAAAAAjmo/wREmd8gMjz4/s1600/Layer-1%2Bcopy.png)

Name

Email *

Message *