Loading

Biskut Tart Bunga Coklat / Chocolate Flower Tart Cookies

Biskut Tart Bunga Coklat / Chocolate Flower Tart  Cookies
Resipi : Chef Zubaidah

Bahan A
125gm mentega
80gm gula kaster
1 biji kuning telur
1/2tsp esen vanilla

Bahan B(di ayak)
200gm tepung gandum
20gm tepung jagung

Hiasan : Coklat masakan dan manik berwarna

Cara-cara :
1. Pukul bahan A hingga berkrim, Masukkan bahan B dan uli menjadi doh yang lembut.
2. Canai dan terap dengan acuan bunga pecah lima/enam dan masukkan ke dalam papercup.  Tekan sedikit di tengahnya membentuk lubang kecil.
3. Panaskan ketuhar. Bakar pada suhu pada 140c selama 30 minit.
4. Setelah biskut sejuk paipkan coklat masakan kedalam biskut dan taburkan manik warna-warni.

Biskut Tart Bunga Coklat / Chocolate Flower Tart  Cookies
previous article
Newer Post
next article
Older Post

Penulis resipi blog citarasawan, seorang blogger dan suri rumah sepenuh masa yang gemar mencuba sesuatu yang baru dan sangat mengakumi karya seni masakan [Kakwan] (https://lh5.googleusercontent.com/y5wZkKns9HuijfimakFqWBbcS3pbJsKyokOA3H_LMjZLAvmC_0vELq1MDUnKpiwp0-njGg=w1896-h852)

Name

Email *

Message *