Biskut Almond Crunchy Cookies


Biskut Almond Crunchy Cookies


Bahan A
250gm mentega
60gm shortening
160gm gula kaster

Bahan B
320gm tepung red rose
1/2 tsp emplex
80gm tepung jagung
60gm serbuk badam, - dipanggang

Hiasan :  Putih telur, badam cincang

Cara-cara :
1.  Pukul bahan A hingga berkrim.  Masukkan bahan B, uli hingga menjadi doh.
2.  Ambil doh sebesar ibu jadi dan bulat-bulatkan, kemudian celup ke dalam putih telur dan golek dengan badam cincang.
3.  Bakar pada suhu 140C selama 30-35 minit.
previous article
Newer Post
next article
Older Post

Post a Comment

Penulis resipi blog citarasawan, seorang blogger dan suri rumah sepenuh masa yang gemar mencuba sesuatu yang baru dan sangat mengakumi karya seni masakan [Kakwan] (http://2.bp.blogspot.com/-hmDS9fqYd1k/VTqJsqr_YZI/AAAAAAAAjmo/wREmd8gMjz4/s1600/Layer-1%2Bcopy.png)

Name

Email *

Message *