728x90 AdSpace

Kek Lapis Polkadot untuk Aidil Adha.. jangan lupa beli Utusan Malaysia Jumaat 3hb Oct 14.. ada step lagi :)
Wednesday, July 14, 2010

Biskut Almond Crunchy Cookies


Biskut Almond Crunchy Cookies


Bahan A
250gm mentega
60gm shortening
160gm gula kaster

Bahan B
320gm tepung red rose
1/2 tsp emplex
80gm tepung jagung
60gm serbuk badam, - dipanggang

Hiasan :  Putih telur, badam cincang

Cara-cara :
1.  Pukul bahan A hingga berkrim.  Masukkan bahan B, uli hingga menjadi doh.
2.  Ambil doh sebesar ibu jadi dan bulat-bulatkan, kemudian celup ke dalam putih telur dan golek dengan badam cincang.
3.  Bakar pada suhu 140C selama 30-35 minit.
Biskut Almond Crunchy Cookies
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Top