Biskut Snow Almond


Biskut Snow Almond
Resipi : Chef Zubaidah

Bahan A
260gm mentega
150gm gula kaster
1 tsp esen vanila
50gm serbuk badam

Bahan B
300gm tepung red rose
50gm tepung kastard
50gm susu tepung
40gm tepung jagung

Hiasan :  Coklat masakan dan breadcrumb putih

Cara-cara
1.  Pukul bahan A hingga berkrim.  Masukkan bahan B dan uli hingga menjadi doh. 
2.  Canai dan terap dengan acuan di sukai.
3.  Bakar pada suhu 140C selama 30 minit.
4.  Sejukkan biskut dan celup dengan coklat masakan yang di cairkan secara double boiler dan golekkan biskut ke dalam breadcrumb/
previous article
Newer Post
next article
Older Post

Penulis resipi blog citarasawan, seorang blogger dan suri rumah sepenuh masa yang gemar mencuba sesuatu yang baru dan sangat mengakumi karya seni masakan [Kakwan] (http://2.bp.blogspot.com/-hmDS9fqYd1k/VTqJsqr_YZI/AAAAAAAAjmo/wREmd8gMjz4/s1600/Layer-1%2Bcopy.png)

Name

Email *

Message *