BloggerBloggerRecommend and Send to your Friends

Resipi terkini dan yang dikemaskini

/

Biskut Snow Almond


Biskut Snow Almond
Resipi : Chef Zubaidah

Bahan A
260gm mentega
150gm gula kaster
1 tsp esen vanila
50gm serbuk badam

Bahan B
300gm tepung red rose
50gm tepung kastard
50gm susu tepung
40gm tepung jagung

Hiasan :  Coklat masakan dan breadcrumb putih

Cara-cara
1.  Pukul bahan A hingga berkrim.  Masukkan bahan B dan uli hingga menjadi doh. 
2.  Canai dan terap dengan acuan di sukai.
3.  Bakar pada suhu 140C selama 30 minit.
4.  Sejukkan biskut dan celup dengan coklat masakan yang di cairkan secara double boiler dan golekkan biskut ke dalam breadcrumb/

MENU : ,

Print Friendly and PDF


Klik untuk tempahan



Design N Coding by
Brand by citarasawan
For business query, submit your request here


Resipicitarasawan adalah sebuah blog resipi berbahasa Melayu. Entri-entri yang dipaparkan di laman ini adalah dibawah lesen
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Malaysia License.

Pageview

On top