Follow Me

Biskut Bangkit Santan

Sumber : resipi citarasawan

Bahan-bahan
600gm tepung jagung
1 cawan tepung gandum
2 cawan gula icing
4 biji telur
2 biji kelapa - ambil santan

Cara-cara
1. Campurkan tepung gandum dan tepung jagung. Goreng tanpa minyak hingga ringan.
2. Pecahkan telur dan kacau bersama gula hingga rata.
3. Masukkan santan sedikit demi sedikit dan uli hingga menjadi doh yang tidak melekat di mangkuk adunan.
4. Canai dan terap mengikut acuan digemari. Alas dulang dengan kertas minyak.
5. Bakar pada suhu 170c
previous article
Newer Post
next article
Older Post



Post a Comment

Penulis resipi blog citarasawan, seorang blogger dan suri rumah sepenuh masa yang gemar mencuba sesuatu yang baru dan sangat mengakumi karya seni masakan [Kakwan] (http://2.bp.blogspot.com/-hmDS9fqYd1k/VTqJsqr_YZI/AAAAAAAAjmo/wREmd8gMjz4/s1600/Layer-1%2Bcopy.png)

Name

Email *

Message *