BloggerBloggerRecommend and Send to your Friends


Resipi terkini dan yang dikemaskini

/

Biskut Sagu Keju / Cheesey Sago Cookies


Biskut Sagu Keju

Bahan-bahan
300gm tepung sagu
70gm tepung gandum
2 helai daun pandan
150gm mentega
120gm gula kastor
1 biji kuning telur
60gm keju cheddar, parut
50ml santan (kara)

Cara-cara:
1. Sangai tepung gandum, tepung sagu dan daun pandan dengan api kecil hingga daun pandan kering. Angkat, sejukkan.
2. Pukul mentega dan gula hingga kembang dan lembut, masukkan kuning telur, adun hingga sebati.
3. Satukan tepung dan keju parut, masukkan santan dan uli hingga menjadi doh yang lembut.
4. Masukkan adunan kedalam plastik dgn nozzle yang disukai, tekan adunan ke dalam loyang yang telah digris dengan marjerin dan di tabur tepung. Bakar pada suhu 150c selama 30 minit atau hingga masak.

MENU : ,

Print Friendly and PDF


Klik untuk tempahan



Design N Coding by
Brand by citarasawan
For business query, submit your request here


Resipicitarasawan adalah sebuah blog resipi berbahasa Melayu. Entri-entri yang dipaparkan di laman ini adalah dibawah lesen
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Malaysia License.

Pageview

On top