Follow Me

Biskut Suji Almond


Biskut Suji Almond
Resipi :  Chef Zubaidah

Bahan-bahan
150gm mentega
30gm minyak sapi
80gm gula kaster
1/2 tsp esen vanilla
50gm serbuk badam
60gm tepung suji
220gm tepung gandum
1/4 tsp serbuk penaik

Hiasan : Kuning telur dan badam nib

Cara-cara:
1. Sebatikan mentega, minyak sapi, gula dan esen vanilla.
2. Kemudian masukkan pula tepung suji, tepung gandum, serbuk penaik dan serbuk badam.
3. Uli lembut adunan dan terap dengan acuan bulat.
4. Sapukan kuning telur dan taburkan dengan badam nib.
5. Panaskan ketuhar. Bakar pada suhu 140c selama 30 minit atau sampai kekuningan.
previous article
Newer Post
next article
Older Post



Post a Comment

Penulis resipi blog citarasawan, seorang blogger dan suri rumah sepenuh masa yang gemar mencuba sesuatu yang baru dan sangat mengakumi karya seni masakan [Kakwan] (http://2.bp.blogspot.com/-hmDS9fqYd1k/VTqJsqr_YZI/AAAAAAAAjmo/wREmd8gMjz4/s1600/Layer-1%2Bcopy.png)

Name

Email *

Message *