Loading

Daging Halia

Daging Halia
Sumber :  Trymasak

Bahan-bahan:
300gm daging - 2 ketulan besar

3 hiris halia
2 ulas bawang putih 
1 kuntum bunga lawang
1/2 cawan kicap manis
1/2 sudu besar cuka
1 sudu besar minyak bijan

1/2 sudu teh lada hitam 
1 cawan air
garam dan gula secukup rasa

Cara memasak :
1.  Hiris nipis bawang putih dan halia.
2.  Masukkan daging, bawang putih, halia, bunga lawang, air, kicap, lada hitam, minyak bijan dan cuka ke dalam periuk.
3.  Dengan api yang kecil, renehkan daging selama 3 jam.
4.  Apabila masak, hiris nipis daging tersebut dan curah kuahnya.

 Daging Halia
previous article
Newer Post
next article
Older Post

Penulis resipi blog citarasawan, seorang blogger dan suri rumah sepenuh masa yang gemar mencuba sesuatu yang baru dan sangat mengakumi karya seni masakan [Kakwan] (https://lh5.googleusercontent.com/y5wZkKns9HuijfimakFqWBbcS3pbJsKyokOA3H_LMjZLAvmC_0vELq1MDUnKpiwp0-njGg=w1896-h852)

Name

Email *

Message *